Hoppa till sidans innehåll

Truppledaren om europeiska ungdomsspelen: "Jättevärdefull erfarenhet"

2017-10-15 17:57
Hög kvalitet på tävlingarna och en värdefull erfarenhet för idrottarna. Så sammanfattar truppledaren Lisa Lundell de europeiska ungdomsspelen i Italien.
  • Uppdaterad: 2018-01-15 10:37

Den svenska truppen är tillbaka i Sverige efter en vecka på de europeiska ungdomsspelen i italienska regionen Ligurien.

22 aktiva från Sverige deltog i spelen. De ställde upp i fem idrotter och kämpade sig till 21 medaljer varav två guld, fyra silver och femton brons. 

Lisa Lundell var truppledare under spelens gång, så här sammanfattar hon tävlingarna:

– Rent tävlingsmässigt var det faktiskt hög kvalitet på alla tävlingar. Alla fick bra motstånd och bra matcher och det var en proffsig inramning. De aktiva fick känna på hur det är på ett ungdomsparalympiskt spel, säger hon.

Den uttalade ambitionen för de europeiska ungdomsspelen är att utveckla unga talanger till elitidrottare, vilket parasport.nu skrivit om tidigare.

Att få komma ut och tävla internationellt tror Lisa Lundell betyder mycket för de unga aktiva.

– Jättemycket tror jag. Dels är det inspirerande lång tid inför och lång tid efter, dels är det mycket man får lära sig, till exempel hur saker fungerar och hur man själv fungerar när man inte är på hemmaplan och saker inte riktigt är som man förväntar sig, säger hon och fortsätter:

– Det är en jättevärdefull erfarenhet att ha med sig för så kommer det alltid att vara i karriären framöver, att man hamnar i situationer på tävlingar där man inte har alla förutsättningar klara för sig.

Vad har varit det bästa?

– Det bästa har nog ändå varit inramningen och det tävlingsmässiga. det var verkligen bra kvalitet på motståndet och det var bra stämning i hallarna. 

Vad har varit det sämsta?

– Det sämsta var transporterna och logistiken och informationen från arrangörerna, men jag tror faktiskt inte att det drabbade de aktiva särskilt mycket. 

Just nu pågår ett samarbete mellan de nordiska länderna – Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island och Färöarna. Projektet heter Six nations one team och syftar till att stärka samarbetet nationerna emellan.

Hur har det nordiska samarbetet fungerat?

– Det fungerade helt fantastiskt bra. Både idrottarna och ledarna connectade bra med de andra i det gemensamma utbytet. Vi jobbade aktivt gemensamt och hjälpte varandra med olika saker.

– Vi har väl alltid haft relativt bra relationer men tanken är att det ska bli ännu bättre och det här var ett bra steg i den riktningen.

LÄS MER: Här hittar du alla våra bilder från de europeiska ungdomsspelen

Skribent: Anton Lernstål
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link