Hoppa till sidans innehåll

Svensk vinter-parasport tar krafttag för att möta den globala konkurrensen

28 OKT 2019 19:10
Utvecklingen går allt snabbare inom vinterparasporterna och därför gör svensk parasport ett omtag sett till längdskidor och skidskytte. Första steget är att tillsätta en grupp med bred kompetens från respektive idrott, från elit till bredd.
  • Skapad: 28 OKT 2019 19:10

År 2023 står ännu en gång Jämtland-Härjedalen – med Åre och Östersund som nav – i parasportens absoluta elits blickfång. Då avgörs fem av de vinter-paralympiska idrotternas VM på svensk mark i vad som kan liknas vid ett mini-paralympics.
Innan dess ska svensk parasport-elit göra upp om medaljerna under kommande vinterspel i Beijing 2022.
Att stå som värd för fem VM är stort. Att tampas på den paralympiska världsscenen större. Att göra det mot elitidrottare från en omvärld där satsningar på para-eliten görs med tydligt statligt stöd är svårt. När samma para-elit även får näringslivets support är det än svårare.
– Vi har gjort ett bra jobb inom idrotterna och lyft flera steg. Tyvärr är det tydligt att ”bra” inte räcker i den konkurrens vi lever i, vi måste förbättra, utveckla och förädla i en än snabbare takt och med tydliga långsiktiga mål. Därför är jag väldigt glad att vi har så bred kompetens i gruppen som nu tillsätts. Vi tror verkligen att den utgör grunden för att långsiktigt kunna möta omvärldens allt hårdare motstånd och bredda underlaget inom sporterna, säger Parasport Sveriges sportchef Niclas Grön.
Den nytillsatta gruppen består av nyckelpersoner som börjar att arbeta omedelbart och mot målet att under nästkommande två vintersäsonger skapa en bättre stödapparat för svensk parasport längd och skidskytte verksamhet, med en tydlig ambition om att bygga för framtiden.
Skribent: Henrik Hjelmberg
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link