Hoppa till sidans innehåll

Parasport Sverige och Handelshögskolan samarbetar när parasporten tar nästa steg

15 APR 2019 13:49
Parasport Sverige inleder nytt samarbete med Handelshögskolan i Stockholms Center for Sports and Business för att bidra till att lyfta organisationen.
  • Uppdaterad: 15 APR 2019 13:49

– Svensk Parasport står för en av idrottens absolut mest dynamiska miljöer och har därför enorm utvecklingspotential inom många områden. När vi nu inleder ett samarbete med Center for Sports and Business ger det rörelsen ännu mer potential att under kommande år göra banbrytande framsteg, inte minst sett till kommersialisering, säger Johan Strid generalsekreterare för Parasport Sverige.

Handelshögskolans Center for Sports and Business vill i nära samarbete med Svensk idrott utveckla den ”svenska modellen” för att skapa ekonomiskt uthålliga ligor och klubbar.

– Parasporten är inne i en extremt intressant förändringsfas. Balansen mellan det ideella och kommersiella är en strategisk fråga som svensk idrott måste prioritera. Parasport har de senaste åren stått bakom många spännande initiativ och vi är stolta och glada över att få vara med på denna resa, säger Martin Carlsson-Wall, Associate Professor och forskningsledare på Handelshögskolans Center for Sports and Business. 

 

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link