Hoppa till sidans innehåll

Modin är en av Sveriges bästa idrottare

2017-11-09 16:03
Zebastian Modin är nominerad till ett av idrottssveriges mest ärofyllda pris, årets manliga idrottare på Idrottsgalan. ”Jag blev väldigt förvånad och glad”, säger Modin.
  • Uppdaterad: 2018-01-15 10:37

Under onsdagen den 8 november samlades den svenska Idrottsgalans nomineringsjury för att ta fram de nominerade inför 2018 års Idrottsgala. I extremt hård konkurrens röstades längdskidåkaren Zebastian Modin fram som en av fyra nominerade i kategorin årets manliga idrottare. 

– Jag blev väldigt förvånad och det här är givetvis otroligt kul. Det är verkligen inget som man går runt och tänker på under dagarna och det kom lite som en chock, säger Zebastian Modin. 

Idrottsmän som Zlatan Ibrahimovic, Henrik Stenson och Erik Karlsson hamnade längre ner på listan vilket bevisar att Zebastian Modin satt stort avtryck i idrottsverige under 2017. Med bland annat vinst i den totala världscupen, ett VM-guld och två VM-silver har Modin bevisat att han är en av de absolut bästa längdskidåkarna i världen.

Det här är ett häftigt kvitto både för mig men också för parasporten i stort. Ju mer parasporten syns tillsammans med övriga idrott ju bättre är det. Det här är precis åt det hållet vi strävar åt, säger Modin som är mitt uppe i en hård träningsperiod inför världscuppremiären i början på december.

Det känns bättre i år än förra året inför säsongen men man brukar alltid säga att det andra året är det tuffaste och det är viktigt att vara medveten om det. Jag vill inte hålla på och snacka om formen utan det får visa sig när säsongen drar igång i Kanada. Men det kommer bli ett riktigt roligt år med Paralympics i Pyeong Chang som det stora målet, avslutar Modin. 

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link