Hoppa till sidans innehåll

Glada nyheten: Två nya Parasporter till SM-veckan 2019

26 JUN 2018 16:34
Till jubileums SM-veckan år 2019 debuterar två parasporter, goalball och boccia. Något Lisa Lundell, event-och tävlingsansvarig på Parasport Sverige anser vara viktigt på alla sätt.
  • Skapad: 26 JUN 2018 16:34

–  SM veckan har ökat i status senaste åren och att få vara en del av alla andra idrotter, och ta del av samma effekter som det ger. Även rent mediemässigt, då SVT sänder från SM-veckan, så vi tycker det är viktigt på alla sätt. Både att få visa upp våra idrotter för andra idrottare och för allmänheten i ett större sammanhang.

Vad hoppas ni det kommer medföra till parasporten i Sverige?
– Framförallt att man ökar vetskapen om de två sporter vi fått med, goalball och boccia. Det är två idrotter som inte är sådär jättevanliga och att vi får visa vad det är och hur det går till, så att folk förstår att det är två stora idrotter för vår målgrupp och att vi kan arrangera på ett proffsigt sätt.

En avgörande faktor att det under SM-veckan sommaren 2019 blir just boccia och goalball, är arrangemangsrutin från tidigare mästerskap och turneringar.
–  Vi hade ett par olika sporter i åtanke. Men i just goalball och boccia har vi jätterutinerade arrangörer i Malmö, så vi har rätt bra självförtroende att kunna göra bra tävlingar i just de sporterna. Sen så är det bra sommarsporter, framförallt boccia som kommer spelas utomhus.

Enligt Lisa Lundell jobbar man mycket med att få in fler och fler parasporter till SM-veckan. Både sommar och vinter.
–  Vi försöker hela tiden få in fler och fler både till vinter och sommar SM-veckan. Vi har till vinter 2019 rullstolsinnebandy klar. Så vi satsar mer och mer på SM-veckan, helt klart!

Skribent: Hanna Bernhardsson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link