Hoppa till sidans innehåll

Förbundsmötet är igång: ”Vi måste ta ledartröjan”

04 MAJ 2019 17:25
Hur ska svensk Parasport se ut i framtiden? Just nu pågår Svenska Parasportförbundets och Sveriges Paralympiska Kommittés förbundsmöte.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2019 17:22

Mötet hålls på Clarion Hotel Arlanda och ombud från hela landet deltar.
– Det är alltid intressant att delta i förbundsmöten. Att ta del av vad som pågått de senaste två åren och att få vara med och påverka framtiden för svensk parasport, säger Torsten Undemar, ombud för Örebro.

Torsten Undemar har varit med på ett tiotal förbundsmöten. Under den tiden har det hänt mycket inom svensk och internationell parasport – och inget pekar på att det kommer att förändras.

Parasporten rusar framåt och Torsten Undemar tycker att de två gångna åren har varit intensiva. De två kommande åren tycker han ska bli spännande.
– De är oerhört intressanta vad svensk parasport vill och önskar sig framöver. Jag tror vi måste ta ledartröjan och tala om för svensk idrott var parasport ska befinna sig och på vilket sätt.

Elenore Gillner är ombud för Södermanland.
– Vi bedriver ett stort förändringsarbetet och vi är långt ifrån i mål. Det är lite sådana saker vi hoppas ska klargöras framöver. Hur ska vi tänka att distrikten ska fördelas och organiseras framöver.

Hon fortsätter:
– Jag ser på de kommande två åren med tillförsikt. Jag hoppas att vi når dit som vi bestämt att vi ska nå inkluderingsmässigt. Det är en process och en resa men jag hoppas och tror att vi når målen, säger hon.

 

En av de största frågorna inom förbundet är inkluderingsprocessen. Gösta Karlsson, ombud Uppland, tycker att det har skett stora framsteg med inkluderingsarbetet de senaste åren.
– Personligen tycker jag att inkluderingen ger en stor framtid för idrottarna för man är först och främst fotbollsspelare, eller skytt eller simmare - sen handikappad. Jag har egentligen mer gemensamt med en annan fotbollsspelare än en annan handikappad, säger han.

Vad hoppas du dagarna ska resultera i?
– Vad jag skulle önska mest med de här dagarna är att klargöra slutmålen lite mer. Jag tycker att de är lite luddiga. Förhoppningsvis blir det mer fokus och inriktning på exakt vart vi ska ta vägen och hur vi ska gå till väga, säger Gösta Karlsson.

Förbundsmötet pågår den 4-5 maj.

Här hittar du fler bilder från förbundsmötet.

Förbundsmöte 2019

Skribent: Anton Lernstål
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link