Hoppa till sidans innehåll

FIFH:s Paraspelare krossar normen

03 APR 2019 14:49
Historisk serieseger för FIFH:s paralag som vinner division 5 där samtliga lag representeras av spelare utan funktionsnedsättning.
  • Uppdaterad: 03 APR 2019 14:49

Den 3:e april kl 19.00 spelas sista omgången av Svenska Bordtennisförbundets div 5 södra Skåne. FIFH Malmös pingislirare är redan klara seriesegrare och nu skall bara sista omgången spelas och med den säkras seriesegern.

Det unika i sammanhanget är att laget enbart består av paraspelare i en serie för alla, oavsett funktionsnedsättning eller inte, vilket gör seriesegern till en ännu större prestation. Två att FIFH:s spelare är rullstolsburna och övriga har betydande rörelsenedsättningar vilket givetvis bromsar rörelseförmågan MEN det stoppar inte lagets framfart i serien. Vad vi vet är FIFH det enda serielaget som har enbart spelare med funktionsnedsättning i Sverige och nu ska vi se hur långt vi kan ta det här konceptet när resan fortsätter i division 4.

Seriesegrarna består av Peter Molander (klass 6), Viktor Söderlund (klass 8) David Olsson (klass 5), Philip Brooks (klass 5) och Gerry Rosdahl (klass 7). Såväl Peter Molander som David Olsson satsar mot EM i Parabordtennis som arrangeras i Helsingborg i den 15-22 september. 

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link