Hoppa till sidans innehåll

Fia Fjelddahl historisk mästare

2017-09-11 10:54
Nordiska Mästerskapen i parasegling gick av stapeln för första gången någonsin i helgen. Vem blev den historiska mästaren om inte Fia Fjelddahl.
  • Uppdaterad: 2018-01-15 10:37

Fia Fjelddahl är blott 18 år gammal men har redan samlat på sig en hel del mästserskapsrutin med Rio de Janeiro och Paralympics 2016 som den största. Bland deltagarna i de Nordiska Mästerskapen fanns det flera före detta paralympier i startfältet. 

Totalt var det tio deltagare från fyra nationer – Sverige, Finland, Estland och Lettland –  som deltog i regattan som arrangerades av KSSS och Skota Hem, en paraseglingsverksamhet i Saltsjöbaden. Man tävlade i klassen 2.4mR. Även ett ekipage deltog i Weta trimaran, en relativt ny klass för paraseglare.

Lördagen inleddes med relativt svaga sydliga vindar som ökade på något under dagen och Fia Fjelddahl spikade de tre första tätt följd av Niko Salomma, Finland. Den fjärde segling vanns av Niko och spänningen var stor inför söndagens två seglingar.

TV: Fia Fjelddahl besegrade rädslan – tog sig till Rio 

Söndagen bjöd initialt på mer vind och det märktes på gänget i hamnen att många var lite slitna efter lördagens seglingar. Niko vann söndagens första segling efter det att Fia släppte bevakningen, ett misstag hon inte tänkte upprepa till den sjätte och sista racet.

Fia kom iväg bra och fick en stor lucka redan på första kryssen - en lucka som hon höll hela vägen in i mål. Därmed var det Fia som stod som segrare och nordisk mästare, tätt följd av Niko Salomma. Trea blev Anre Nomme från Estland.

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link