Hoppa till sidans innehåll

Ebbas resa mot Klassikern har börjat

09 JUL 2018 14:22
Ebba Einarsson fortsätter att pusha gränser. I lördags, drygt ett år efter sin förlamning, simmade hon Vansbrosimningen. "Det var lättare än jag trodde".
  • Skapad: 09 JUL 2018 14:22

Ebba Einarsson kan det där med att utmana sig själv. För knappt ett år sedan drabbades Ebba Einarsson, 18 år, ev en blödning i ryggmärgen och blev förlamad från midjan och neråt bara över en natt. En vecka tidigare hade hon vunnit SM-guld i rodd och drömde om världseliten. 

Att hon besitter en tävlingsskalle utöver det vanliga märktes tydligt då hon bara månader efter skadan bestämde sig för att göra En Svensk Klassiker. Nu har hon genomfört sitt första av de fyra loppen – Vansbrosimningen. 

– Jag var inte så nervös inför faktiskt. Det var stor skillnad mot att tävla i rodd, då är man mycket mer nervös. Nu var det liksom bara att simma på, det gick mycket lättare än vad jag trodde, säger Ebba Einarsson. 

Under loppet hade hon god stöttning av den mångfaldige guldmedaljören från Paralympics, Anders Olsson. Tillsammans simmade de in på ungefär 1 timme och 20 minuter. 

– Det var så skönt att ha med Anders under loppet. Han hjälpte mig att navigera vart vi skulle ta vägen. Utan honom hade jag nog hållit på än idag, skrattar Einarsson. 

Nästa lopp som väntar i En Svensk Klassiker är Lidingöloppet, men innan dess blir det rodd-VM i Bulgarien. 

– Jag ser verkligen fram emot det. Jag har ingen press på mig själv utan det handlar om att åka ner dit och se och lära. 

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link