Hoppa till sidans innehåll

Dags för populär Forumvecka i "Beckis"

23 AUG 2018 08:53
För åttonde året i rad arrangeras Forumveckan. "Det är många som hittar vägen in i idrotten under den här veckan", säger Mikael Åkerberg.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2018 11:37

Parasport Stockholm tillsammans med Stockholms idrottsförbund och Stockholm stad genomför Vecka 37 varje år en Forumvecka i Beckomberga sim och idrottshall (Beckis). Under veckan genomförs olika aktiviteter och föreläsningar riktat mot föräldrar, personer med funktionsnedsättning, ledsagare, personal på skolor, föreningsledare med mera. 

– Huvudidén är att det ska finnas något för alla. Vi har under veckan en hel del föreläsningar (se schema längre ner i artikeln) under kvällstid och helgen är sedan fylld med prova-på-dagar för respektive målgrupp. 

Varje år kommer det ungefär 50-60 personer som vill testa på någon ny idrott. För många är detta startskottet på deras idrottskarriär. 

– Den här veckan är superviktig, det är många som hittar vägen in i idrotten och även många ledare, föräldrar och personal som blir inspirerade av en aktiv livsstil, säger Mikael Åkerberg. 

Forumveckan 2018 V 37, 10 - 16 september

Här kan du ladda ner årets affisch, nedan följer mer information om de olika aktiviteterna.

Anmäl till samtliga aktivteter: This is a mailto link, senast 7/9 (sena anmälningar acepteras i mån av plats).

Dagläger för dig med synnedsättning Lördag 15/9 kl 10.00-18.00. Vi provar på ett flertal idrotter, äter tillsammans och har en rolig dag. Lägret är öppet för alla åldrar, vi delar in grupper efter ålder.

Prova på dag: Söndagen 16/9
10-12 tema lagidrott för personer med utvecklingsstörning och NPF.
13-15 för personer med rörelsenedsättning
Under prova på dagen ges du möjlighet att testa en mängd olika idrotter och andra aktiviteter, allt från lagidrotter och individuella idrotter till gym och gruppträning. Grillen står varm när du idrottat klart. 

Basföreläsning om utvecklingsstörning måndag 10/9 kl. 18.30-20.30
Eva Isaksson föreläser om funktionsnedsättningen, utvevklingsstörningen, dess innebörd och konsekvenser. Hon ger förklaringar om hur tänkandet är anorlunda, var svårigheterna är m.m. Föreläsningen ger dig grundläggande kunskaper i att ta emot och bemöta målgruppen. 

Öppethus för föreingar tisdag: 11/9. Frukost: kl. 07:30-09:30 middag: 17.00-18.30 Parasport Stockholm och Stockholmsidrotten håller öppet hus för alla föreingar som bedriver eller är nyfikna på parasport, ovasett förbundstillhörighet. På plats finns bland annat styrelse och personal från Parasport Stockholm samt sakkunning och verksamhetsledare inom parasportfrågor hos Stockholmsidrotten. Kom och prata med oss om parasporten i framtiden, den pågående inkluderingsprocessen, idrottens Strategi 2025 m.m. Vi bjuder på frukost eller en hamburgare direkt från grillen. 

Fysträning för personer med rörelsenedsättning: tisdag 11/9 kl. 18.30-20-30 Maria Hermelin föreläser om fysträning för personer med rörelsenedsättning. Föreläsningen riktar främst till dig som är tränare för lag eller individer med rörelsenedsättning och vill ha tips för att utveckla fysträningen. 

Teckenstöd för ledare: torsdagen 13/9 kl. 18:30-20:00
Att förstärka sin kommunikation med tecken är ett användbart verktyg för ledare som möter personer med utveckligsstörning. Cecilia Lallerman går igenom några av de vanligaste tecken samt visar användbara verktyg som exempelvis appar.

Nätverksträff för idrottslärare: torsdagen 13/9 kl. 15:00-17:00
John Nilsson, idrottslärare med mångårig erfarenhet av arbete med elever med rörelsenedsättning berättar om sina erfarenheter. Det ges också möjlighet till erfarenhetsutbyte mellan deltagarna. Träffen riktar sig till lärare som möter personer med alla typer av funktionsnedsättningar i sitt arbete. 

Alla aktiviteter är i Beckomberga sim och idrottshall (Beckis), Söderberga alle 80, Bromma.

Anmäl dig till This is a mailto link, senast 7/9 september(sena anmälningar acepteras i mån av plats).

För frågor om veckan är du välkommen att kontakta oss!

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link