Hoppa till sidans innehåll

Åsa Llinares Norlin ny ordförande för Parasport Sverige

05 MAJ 2019 12:00
Stockholmaren Åsa Llinares Norlin, har valts som ny ordförande för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté.
  • Uppdaterad: 05 MAJ 2019 12:00

Under helgen var det förbundsmöte i Stockholm där det bland annat beslutades att Åsa Llinares Norlin får förtroendet som ny Ordförande för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté.

– Jag känner mig väldigt stolt och hedrad över förtroendet. Parasporten står för idrottens mest dynamiska miljö och det känns otroligt starkt att vi tillsammans skapar den. Jag känner också att vi i den nya i styrelsen har fått ett lag som kan fortsätta utveckla parasporten väl under kommande år, säger Åsa Llinares Norlin.

Parasportens pågående inkluderingsresa, den till Special Olympics World Winter Games 2021 så viktiga folkhälsosatsningen och utvecklingen av den Paralympiska elitidrotten är tre områden som Llinares Norlin och den nytillträdda styrelsen kommer att arbeta vidare med. 

– Det är en spännande utmaning och den utvecklingen som vi står inför kommer att göra oss ännu bättre. Vi kommer att förändras och bli starkare. 

Vad kommer du främst ta med dig från helgen? 

– Engagemanget. Vi har ett enormt driv inom parasporten och vår magnifika historia som vi sett under helgens 50-årsjubileum. Vår verksamhet har gjort och gör otroligt mycket, utvecklas snabbt och verkar inte sluta med det. 

Vad händer härnäst?

– Nu kommer vi i styrelsen börja planera för en träff med våra distrikt till hösten. Sen ska vi också jobba för att få OS och Paralympics till Sverige 2026 - för det skulle ge parasporten ett ännu större momentum och stärka oss för en lång tid framöver.

Samtliga val till Förbundsstyrelse för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté 2019-2021 är:

Förbundsordförande

Åsa Llinares Norlin

Ledamöter

Patrik Modin

Thomas Wilhelm

Ellis Kivi

Jan Björfeldt

Karin Olsson Sandberg

Mathias Kemi

Mandatperioden för två ledamöter löper vidare till 2021 för:

Harriet Tiderman Säfwenberg

Sussan Eriksson


Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link