Hoppa till sidans innehåll

Sverige missar semifinal i INAS-VM

13 AUG 2018 21:49
I Sveriges sista gruppspelsmatch i INAS-VM stod Frankrike för motståndet. En måstematch för båda länderna, då vinnaren avancerar till semifinal.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2018 09:32

Det var Frankrike som inledde måstematchen, där en plats i semifinalen stod på spel, starkast. Många målchanser för fransmännen de inledande tio minutrarna, men Sveriges målvakt Adrian Lundgren står för flera viktiga ingripanden som håller matchen levenade.
Frankrikes press ger tillslut utdelning, 1-0 målet kommer efter 16 spelade minuter. 
Det är fortsatt mycket Frankrike halvleken ut. Trots det håller Sverige undan och går till haltidsvila med 1-0 för Frankrike. 

Sveriges försök till snabba spelvändningar och kontringar kommer inte hela vägen fram. Frankrike är snäppet vassare hela matchen. Frankrikes Morgan Lebraud gör tre snabba mål i andra halvlek och ger sitt land lednignen med 4-0 och Frankrike kopplar greppet om matchen. Det blir ytterligare två mål för Frankrike och matchen slutar
6-0. 

Sverige blir trea i sin grupp och får spela kvalmatch mot Japan. Vinst och det blir placeringsmatch om femte-sjätteplats, förlust leder till match om sjunde-åttondeplats. Matchen spelas den 15:e augusti kl. 16.00 i Kristinehamn.

Intervju med Anders Jansson efter matchen.

Skribent: Hanna Bernhardsson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link