Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bea Jakobsson

Lyckad idrottshelg i Eskilstuna

22 OKT 2019 10:35
Den 18–20 oktober hölls den årliga idrottshelgen i Eskilstuna, där barn och unga med synnedsättning fick möjlighet att prova en rad olika idrotter och aktiviteter.
  • Uppdaterad: 22 OKT 2019 10:35

För elfte året i rad hölls idrottshelgen i Eskilstuna, med syftet att barn och unga ska hitta fritidsaktiviteter där de rör på sig. Den första idrottshelgen hölls redan 1988 på Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm. Då fanns bara utpräglade synskadeidrotter som simning, goalball, showdown och friidrott på programmet. I år kunde 75 barn och unga från hela Sverige välja mellan 18 olika aktiviteter.

Anders Nilsson är rådgivare på Specialpedagogiska skolmyndigheten. Tillsammans min sin kollega Lisen Lehman är han ansvarig för helgen.

– Det roligaste är att träffa alla de här barnen, ungdomarna och deras föräldrar. Genom föräldrarna får vi inblick i hur barnen har det i sin vardag och vilka utmaningar de stöter på i skolan och på fritiden, säger han.

15-årige Kyle Rudnick provade bland annat elskytte, tandemcykling, fäktning och showdown.

– Allting har varit roligt, men det bästa är att umgås med kompisarna. Jag hade egentligen inte anmält mig till showdown men jag kom hit för att min kompis var här, säger han.

 

Idrottshelgen arrangeras av Specialpedagogiska skolmyndigheten tillsammans med Parasport Sverige, Parasport Södermanland, Synskadades Riksförbund, Unga med Synnedsättning och Riksföreningen Aktiva Synskadade.

Skribent: Calle Delling
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link